Tallers d’economia experimental a escoles

Sessions gratuïtes orientades a classes d’ESO i Batxillerat d’arreu de Catalunya, en format presencial o virtual

Creus que l’economia és avorrida? Creus que els experiments són només propis de les ciències naturals? Nosaltres t’ensenyarem la cara oculta de l’economia! Convertirem les aules en un laboratori i entre tots portarem a terme experiments sobre el comportament humà i la producció i distribució de béns i serveis. Durant la sessió participativa experimentareu què significa ser economista i debatrem les possibilitats d’aquesta disciplina, tot gaudint d’una estona estimulant, interessant i divertida!

Per què Rosalia, Messi o El Rubius guanyen més que un metge? Què determina el preu d’un cafè? Quins efectes tenen els aranzels comercials? Què és el cost d’oportunitat? Quina és la diferència entre renda i riquesa? Quin impacte econòmic té el canvi climàtic? Des de l’Institut Ostrom hem desenvolupat i validat un programa pioner que cobreix alguns dels aspectes introductoris més rellevants de la ciència econòmica emprant una varietat de mètodes pedagògics innovadors −experiments i jocs econòmics, vídeos, discussions de grup i tests de resposta múltiple− i traslladant les idees d’algunes de les figures més importants de la història del pensament econòmic als debats d’actualitat.

El Taller d’Economia Experimental és un projecte gratuït, dissenyat tenint en compte la diversitat de l’alumnat, buscant en tot moment una participació activa i individualitzada en funció de l’interès i voluntat de l’alumne. Tenint en compte la situació actual, està pensat també perquè es pugui dur a terme 100% digitalment.

Duració: 1-2 hores
També disponible online
Cost: Gratuït
Edats: 12-18 anys (adaptat als perfils de l’alumnat i el temari de l’assignatura)

 

 

Objectius

 

• Despertar l’interès de l’alumnat per l’economia, l’empresa i l’emprenedoria.
• Oferir als alumnes un primer contacte amb els conceptes i nocions introductòries de les ciències econòmiques, força desconegudes en l’etapa secundària.
• Aproximar els estudiants a l’anàlisi de problemàtiques socials complexes des d’una perspectiva econòmica.
• Estimular la reflexió i el pensament crític al voltant de qüestions econòmiques i la seva aplicació als debats socials.
• Aportar una visió equilibrada sobre el funcionament dels mercats, el sistema de preus i el comerç.
• Introduir eines innovadores i metodologies participatives en l’ensenyament de l’economia.

 

El nostre equip d’investigadors compta amb una àmplia experiència internacional en l’àmbit de la recerca i divulgació econòmiques, la pedagogia i la comunicació, col·laborant de manera habitual en conferències, seminaris, premsa escrita i mitjans de comunicació.

Per agendar una sessió a un centre determinat, preguem que es sol·liciti a través de l’adreça electrònica guillem.valencia@institutostrom.org

© Institut Ostrom Catalunya, 2022. Avís legal | Condicions d'ús | Política de privacitat